Hartmut Jungius / WWF

Klimaatverandering, plasticprobleem, stroperij, ontbossing. Je hebt er vast al eens van gehoord, maar hoe zat het nu weer in elkaar? In deze dossiers lees je er alles over! 

Spreekbeurten en werkstukken

Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Meer info

Kun je voorspellen waar bos wordt gekapt?

De mens kapt nog te veel hout, bijvoorbeeld in de Amazone. In grote stukken regenwoud worden alle bomen omgehakt. Knappe koppen van WWF hebben een manier ontdekt hoe ze ontbossing kunnen voorspellen
Meer info

Checklist weet wat je eet

Fruit en groente groeit niet overal op ieder moment. Maar in welk seizoen kun je dan welk fruit en groenten eten? Maak een handige checklist! Zo kom je erachter wat we het beste kunnen eten in welke seizoenen.
Meer info

Hoe red je de planeet met wat je eet?

Af en toe een hamburger. Dat gaat er bij jou misschien wel in. Maar wist je dat er, voordat die hamburger op jouw broodje ligt, heel veel gebeurd is.
Meer info
naturepl.com / Neil Aldridge / WWF

Hoe gaat het met de natuur?

Het gaat slecht met veel wilde dieren op aarde. De groepen waarin ze leven worden steeds kleiner. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.
Meer info
Martin Harvey / WWF

Hoeveel planten en dieren zijn er?

Wat is biodiversiteit? En waarom gaat het daar niet goed mee? We leggen het uit!
Meer info
Mariëlle van Uitert / WWF

Spot de Big Five in Nederland

Je hoeft niet naar het buitenland om grote, stoere dieren te zien. Ook in Nederland loopt er genoeg wild rond. Onze bossen-expert Merijn vertelt je welke 5 dieren je echt moet spotten in Nederland.
Meer info
Casper Douma WWF

Ontmoet de dieren in het koraal

Rond het koraalrif wonen kleurige vissen, en ook veel andere dieren. Grote, kleine, mooie en rare. Maar wist je dat koralen zelf ook dieren zijn?
Meer info
Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info
Petteri Hautamaa

Waarom zijn rivieren zo belangrijk?

Stel je voor: je bent een trekvis. Een Europese steur in dit geval. Je leven bestaat uit lekker zwemmen in het zoute zeewater, het vinden van voedsel en het maken van nieuwe babysteurtjes. En dan opeens bots je tegen een dam.
Meer info
© Shutterstock / worldswildlifewonders / WWF

Lusten dieren ook wel eens iets niet?

'Eet je bord leeg!' Mensenkinderen lusten niet alles. Maar mensen-ouders zijn streng en weten wat gezond is. ‘Ja, ook die witlof.’ Hoe zit dat bij dieren?
Meer info
Teo Lucas / Gigante Azul / WWF

Wat kunnen we doen tegen onderwaterlawaai?

De dieren van de Noordelijke IJszee worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Daardoor smelt het ijs. Maar er zijn meer bedreigingen. Een daarvan is lawaai.
Meer info
Milos Bicanski / WWF-UK

Wat kunnen wij doen aan het plastic probleem?

Plastic is echt overal. Kijk maar eens om je heen. Het zit in je tandenborstel, in je voetbalshirt, in je stiften. Elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol plastic in zee. Dat moet stoppen.
Meer info

Wat is klimaatverandering?

Waarom verandert ons klimaat? Op sommige plekken wordt het steeds warmer. Ergens anders valt er veel meer regen dan vroeger. Hoe zit dat precies?
Meer info
Richard Barrett / WWF-UK

Dieren tegen klimaatverandering

Wist je dat dieren ook kunnen helpen tegen klimaatverandering? De walvis, bosolifant en otter zorgen er op hun manier voor dat de aarde minder snel opwarmt.
Meer info
Simon Rawles / WWF-UK

Zo stoppen we stroperij

Het doden van beschermde en bedreigde dieren heet stroperij en de mensen die de dieren doden of verkopen noemen we stropers. Dat moet stoppen
Meer info
WWF / ARK / Onderwaterbeelden.nl

Emilie doet onderzoek naar haaien

In het Nederlandse deel van de Noordzee zwemmen meer dan 200 verschillende soorten vis, van kabeljauw tot rog en van haring tot haringhaai. Maar helaas gaat het niet goed met de haaien in de Noordzee. Emilie legt je hieronder in de video uit hoe dat komt. Én hoe we de haai kunnen beschermen.
Meer info

Help jij mee de leeuw beschermen?

Ben jij gek op leeuwen en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de tijger én de leeuw.

Ja, ik wil Ranger worden